torstaina, helmikuuta 14, 2008

Viikon resepti: Makaronilaatikko

Olen pidemmän aikaa luvannut Torikalle laittavani tänne makaronilaatikon ohjeen. Eilen tuli katsottua Pixarin ja Disneyn uusin animaatio Rottatouille, ja sen innnostamana laitan vihdoin reseptin tänne. Tätä laatikkoa syödään perheessämme mielestäni liiankin usein, mutta kysyttäessä "mitä tänään syötäisiin?" saan vastaukseksi usein "Makaronilaatikkoa". Tämä ei kuitenkaan ole perinteinen makrulaatikko, sillä makaronia ei tarvitse erikseen keittää.

Makaronilaatikko
400 gr makaronia (eli pussillinen)
400 gr jauhelihaa (sika/nauta, nauta. ihan sama)
200 gr tuorejuustoa (maun mukaan, suosittelen valkosipulin makuista. Kannattaa kuitenkin tarkistaa rasian pohjasta, että rasvapitoisuus on riittävä, >25%.)
tomaattipyrettä (mauan mukaan, myös ketsuppi käy)
1 litra vettä
1 lihaliemikuutio
mausteita (mm. suola, pippuri)

Aloita paistamalla jauheliha paistinpannulla. Kun jauheliha alkaa olemaan kypsää, lisää jauhelihan joukkoon tomaattipyrettä/ketsuppia makusi mukaan. Sekoita tasaiseksi mössöksi ja lisää mausteita makusi mukaan.

Keitä kiehuvaksi 1 litra vettä ja lisää joukkoon 1 lihaliemikuutio. Lisää kiehuvaan veteen myös tuorejuusto. Sekoittele niin kauan, kunnes tuorejuusto on sulanut veteen.

Kaada uunivuokaan makaronipussi ja sekoita makaronien joukkoon jauheliha. Kaada näiden päälle vesi-tuorejuusto-lihaliemi-seos. Tässä vaiheessa kannattaa vielä lisäillä suolaa. Tyrkkää uuniin, 200 astetta ja 30 minuuttia. Se on siinä.

Jauhelihan joukkoon voi toki silputa myös sipulia ja valkosipulia. Myös herne-maissi-paprikaa voi pussillisen heittää joukkoon. Nämä eivät kuitenkaan ole pakollisia elementtejä.