torstaina, huhtikuuta 17, 2008

Vihastuttaa!

Tänään on taas sellainen päivä, että pistää vihaksi. Kiikutin tänään automme, tuttavallisemmin Nisukamme, huoltoon pienen vaivan takia. Pieni vaiva muuttui huoltamossa suureksi murheenkryyniksi. Sain korjauksen hinta-arvioksi 1600 euroa. Nokkaketju uusiksi ja sitten massamittari. Näistä tämä massamittari oli alkuperäisen vaivan syy, sen hinta ainoastaan 560 euroa. Hyvä, etten itkuun tirahtanut. Sitten googletin.

Keskustelupalstoja lukiessa tuli hyvin selkeästi esille merkkihuoltamojen rahastusmeininki. Samat osat saa reippaasti alle 500 eurolla tarvikeosina. Valitetavasti minulta on mennyt täydellisesti luottamus autokorjaamoihin, toki poikkeuksiakin löytyy. En vain mahda sille mitään, että aina tuntuu kusetusmeiningiltä. Samaa ovat kertoneet mm. naispuoliset työkaverini, joiden tietämättömyyttä on käytetty törkeästi hyväksi.

1600 euroa. Mistä sen nyt siten kaivaisi tähän hätään.

2 Comments:

At 7:21 ap., Blogger Antti Vesala said...

Isohin ketjuihin kuuluvat merkkiliikkeet ovat sielunvihollisen työtä. Jostain syystä autokorjaamoalalla eivät näytä pätevän lainkaan samat logiikat kuin esimerkiksi päivittäistavarakaupassa.

Oman taloutemme menopeliä olen yhden ainoan kerran käynyt näyttämässä Ison Ketjun Merkkiliikkeessä (tm), ja lopputulos oli reilu 40 euroa sulakkeen vaihdosta. Onneksi sittemmin löytyi eräs pieni paja, kylläkin valtuutettu merkkihuoltoliike sekin, mutta kertaakaan ei ole tullut yllätyksiä. Hinta-arviot ovat pitäneet joka kerta kutinsa parin kympin tarkkuudella, ja mikäli jotain uusia vikoja on löytynyt, ovat aina soittaneet ja selostaneet tilanteen.

Tarinan opetus on, että hyvää huoltopaikkaa kannattaa etsiä. Sellaisen löytämällä voi säästää järjettömiä summia selvää rahaa.

 
At 4:21 ap., Blogger Jukka Utriainen said...

Täytyypä hiukan kommentoida tähän aiheeseen, kun itsekin olen tloudemme autoa korjauttanut useita kertoja (Ford Fiesta vm- 1989). Aina se lasku kirpaisee, kun sen saa, ja koskaan se ei ole yllättänyt pienuudellaan.

Antin kokemuksen ison liikkeen merkkikorjaamosta kyllä jaan, tulipahan käytettyä Fiestaa "katsastuskorjauksessa" merkkihuollossa, ja kylläpä maksoi osat ja työ aika paljon. Auton piti olla selvä, ja mennä katsastuksesta läpi. No eipä mennyt, ja opinpahan sen, että haen seuraavaksi konttorilta vikalistan :)

Minä olen saanut yllätyksekseni täällä Jyväskylässä hyvää palvelua muutamastakin huoltopaikassa, ja hinta-arviotkin ovat pitäneet kutinsa kohtuullisesti. Tosin tällaista vanhempaa kulkuneuvoa on vielä yksinkertaisempi huoltaa, mutta sitä saakin käyttää tämän päästä korjaamolla, että lienee pitäisi pohtia kanta-asiakkuutta johonkin pajaan ;)

Toivottavasti teidän Nisukka on nyt sitten saatu toimintakuntoon, eikä ole mennyt enää kohtuuttomasti rahaa osiin ja huoltoon.

 

Lähetä kommentti

<< Home