sunnuntaina, elokuuta 26, 2007

Pari paljastusta

Tänään oli syksyn tuntua ilmassa. Vaikka päivä oli lämmin ja osittain myös aurinkoinen, on jännä huomata kuinka erilaista auringonvalo on. Ei enää niin kirkasta ja läpitunkevaa vaan jotenkin hienostuneempaa ja kylläistä. Puutkin ovat jo alkaneet kellastua ja puolukkasato odottaa poimijaansa. Tänään kirmailin Naksu-koiran kanssa syksyisessä metsässä ja fiilis oli loistava. Olen aina ollut syksyihminen. Tai en aina. Teinivuosina odottelin aina kauhulla syksyä ja sen tuomaa depressiokautta. Nykyään keväät ovat rankempia, liiallinen auringonvalo ei sovi käpyrauhaselleni.

Joka syksy minulla on unelmia. Tänä syksynä haaveilin aloittavani venäjän kielen opinnot. Tänäkään vuonna se ei toteudu. Aloitan nimittäin uuden työn, joka syö tehokkkaasti vapaa-aikaani eikä uuden kielen opiskeluun nyt ole mahdollisuutta. Huomenna maanantaina aloitan työt myyntineuvottelijana A-lehdillä. Olen innoissani. Työkaverit tuntuvat mukavilta ja ilmapiiri rennolta. Lisäksi on ihanaa päästä jälleen järjelliseen päivärytmiin, saada syy herätä aamulla aikaisin. En tiedä onko minusta lehtimyyjien Royal liigaan, mutta lupaan yrittää parhaani.

On kuitenkin valitettavaa ollut huomata, kuinka aliarvostettua työtä tulen tekemään. Minulle on jo ilmoitettu mm. "Älä sitten soita meille." tai "Olisit nyt mennyt vaikka Gallupille." Se on ollut itsetunnolle melkoinen koetus. En ole edes kaikille viitsinyt asiasta puhua, sillä en tiedä kestäisinkö aliarvioivia kommentteja. Sanotaan, että paskaduunia ei ole. Mutta monille lehtimyynti on kuitenkin juuri sellaista.

Muutenkin syksystä on tulossa kiireinen. Edustajistovaalit vievät kaikilta energiaa, mutta lisäksi on paljon muuta. Olen harkinnut lähteväni JTY:n puheenjohtajisto-kisaan mukaan, kun sitä on minulta pyydetty. En tiedä onko sitä järkevää kertoa, kun asia on vielä niin pohdintavaiheessa. Haluan kuitenkin teidän tietävän pohdinnastani. Jos saan riittävästi tukea, harkitsen asettumista vakavasti. Niin paljon olisi muutettavaa. Onneksi on olemassa myös plan-B.

Tämä meni nyt taas henkilökohtaiseksi. Mutta se tuntuu kiinnostavan.

5 Comments:

At 5:09 ap., Blogger Pekka said...

Ilmoitettakoon myös julkisesti: kannatan Hanna Plattosen ehdokkuutta JTY:n johtoon.

 
At 9:22 ap., Anonymous Anonyymi said...

Kuten Hra Komu jo ehti omalta osaltaan todeta niin lisään että tukea löytyy myös täältä; kannatan Hanna Plattosen ehdokkuutta ja valintaa JTYn johtoon.

Kalle S.

 
At 12:33 ap., Blogger Esa Suominen said...

Kannatusta etelästä. Anna mennä! Olet mainio.

 
At 9:04 ap., Blogger Jukka Utriainen said...

Yhdyn ellisiin kommentoijiin, kannatan ehdokkuuttasi ja valintaasi JTY:n puheenjohtajaksi, uskon että ehdokkuudellesi on vankka ja laaja tuki.

Jukka U.

 
At 12:30 ap., Blogger Salla Saaranen said...

kuin myös, tukijaksi ilmoittaudun.

<3.Salla

 

Lähetä kommentti

<< Home