sunnuntaina, tammikuuta 13, 2008

Autoja, auto-ohjelmia ja halpoja kopioita

Aluksi haluan kiittää kaikkia kannustavista kommenteista koskien edellistä blogikirjoitustani. Olen saanut palautetta yllättäviltäkin tahoilta, niin Osuuspankin jonossa kuin juhlaillallisillakin. Kiitos, kiitos. Lupaan jatkaa vittuilevaa kommentointiani myös tulevaisuudessa.

Sitten jotain aivan muuta. Olen ollut aina kiinnostunut autoista. Onhan se vähän ironista ympäristöihmiselle, mutta kaksinaismoralismia en tässä kohtaa kielläkään. Olen pitkään ollut brittiläisen Top Gear-ohjelman ystävä. Ohjelma on loistava, se on kyyninen, koominen, mutta samaanaikaan täydellisen asiallinen. Se on kuulemma auto-ohjelma josta (normaalitkin) naiset pitävät.

Loistava autosarja on tietenkin saanut joukon kilpailijoita radalleen. Uusin taitaa olla Discoveryn Fifth Gear, jonka Nelonen on ottanut kevään ohjelmistoonsa. Myös kotimaisia autoiluun keskittyviä sarjoja nähdään tälläkin hetkellä. Start on Nelosen oma versionsa, kun MTV3 luottaa Jussi Hallin isännöimään Ajoneuvos-sarjaan.

Molemmat ovat kuitenkin täysin onnettomia räpellyksiä. Ne ovat surkeita yrityksiä matkia Top Gear'a, ja Ajoneuvos sortuu mielikuvituksettomasti matkimaan brittisarjaa yrittämättä edes peitellä sitä. Star-ohjelman teennäisen "näsäviisaat" koeajo-osuudet ajautuvat auttamatta vesiliirtoon heti ensimmäisessä kurvissa, kun taas Ajoneuvoksen Jussi "ärrän kierrän ympäri orren" Halli ajaa ulos toisessa mutkassa toistellen itsestään selvyyksiä. Siinä vaiheessa minä vaihdan jo kanavaa ja etsin BBC:n ohjelmatietoja.

Onko tosiaan niin vaikeaa toteuttaa omaperäisitä auto-ohjelmaa kotimaisin voimin? Eikö tuotantoyhtiöissä kukaan keksi, miten voisi ihan uudella tavalla esitellä Skoda Octavia Combi 4x4 dieseliä? Minä tiedän. Puhelinumeroni löytää kyllä numerotiedustelusta.

PS. Myös Fifth Gear vaikuttaa muutaman jakson perusteella ainoastaan halvalta kopiolta.

1 Comments:

At 12:14 ap., Blogger Debatti-lehti said...

Top Gear on kyllä kiistatta paras! Ja Jeremy Clarkson on melko hauska äijä.

 

Lähetä kommentti

<< Home